Тандемен полет с парапланер

Видове тандемни полети.

Панорамен полет от високо цена 200 лв.

Витоша, Чепън планина, Конявска планина
летим всеки ден при подходяща прогноза.

Полет от хълм със средна височина триста метра цена 100 лв.

Стефаново до Радомир, Расник до Перник
Всеки ден при подходяща прогноза.

Полет от учебен хълм с височина шейсет метра цена 60 лв. за два полета
Бистрица всеки ден.


 

Места за тандемен полет с парапланер

Местата от които извършваме полети са различни по височина и се подбират спрямо вашето желание и прогнозата за деня. Ако имате страх от високо, но все пак искате да почувствате удоволствието от летенето, то може да осъществим тандемен полет с парапланер от учебния баир до с.Бистрица. Денивелацията от мястото за излитане до мястото за кацане е 60 метра. Полетът е кратък, но за сметка на това е достатъчно вълнуващ и ще задоволи вашето любопитство относно какво се изпитва по време на полет с парапланер.

Ако все пак решите, че полетът от учебния баир е недостатъчен, а панорамния тандемен полет от високата планина все още е голямо предизвикателство за вас, то подходящ вариант е тандемен полет с парапланер от хълм със средна височина от мястото на излитане до мястото за приземяване двеста метра. При този полет при подходящи метрологични условия е възможно да се осъществи склоново реене. Това означава, че ще можем при определена сила на вятъра да летим пред склона толкова колкото ни е приятно. Ако пък няма възможност за склоново реене полетът ще продължи няколко минути. През което време ще имате възможност да се насладите на гледката, ще се почувствате като птица и при желание ще имате възможност да управлявате парапланера под контрола на вашия тандемен пилот. Подходящи места за тандемен полет с парапланер от хълм са село Расник в близост до Перник, село Стефаново до Радомир, село Витановци до Перник.

Панорамен тандемен полет с парапланер от високо се осъществява на Витоша, Конявска планина до Кюстендил или Чепън планина до Драгоман. Мястото за излитане се подбира според прогнозата за времето за конкретната дата. На Витоша най-посетеното място за излитане е местността Комините. Пасажерът ще има възможност да се наслади на панорамната гледка към столицата, ще прелетим над лифт станцията Бай Кръстьо, ще разгледате от птичи поглед Драгалевския манастир, ще прелетим над квартал Драгалвеци и ще се приземим на поляните до Околовръстното шосе.

Друго място което се използва за тандемен полет с парапланер на Витоша е Копитото. Тревистата поляна от която излитаме е под горната лифт станция на отдавна неработещия Княжевски лифт. След като излетим ще се насладите на красивата панорама към София и ще се приземим под квартал Бояна.

За любителите на пешеходните преходи имаме специално предложение тандемен полет с парапланер от Резньовте на Витоша. Това е най-високият старт на Витоша. Мястото за излитане е на 2020 метра надморска височина. Достига се след час преход с 10 кг. Раница по полегат черен път.

За планинари в добра спортна форма е тандемен полет с парапланер от планина Любаш в близост до град Трън. Прехода е около 70 мин. По стръмна пътека. Денивелацията от мястото за излитане до мястото за кацане е 600 метра.

Тандемен полет с парапланер на морето се извършва в Бургас на морската градина. Ще се рееме над плажа и ще разгледаме Бургас от перспективата на гларусите. Други подходящи места за летене по българското Черноморие са склоновете до Албена и с. Топола. Морското летене с парапланер е характерно с това, че се ползва бризовия вятър, за да се задържим на склона и е много спокойно, красиво и приятно.

 

Тандемен полет с парапланер

Замисляли ли сте се, защо в последните няколко години е все по-масово хората да си подаряват един на друг ваучер за тандемен полет с парапланер. Един от отговорите е, че в материалния свят в който живеем все по-ценни са емоциите и незабравимите мигове. Магията да се откъснеш от офис средата и да се качиш в планината да почувстваш природата, дробовете ти да се изпълват със свеж въздух и да ти се пречисти съзнанието е усещане което би ви заредило с енергия за следващата седмица в градска среда. А какво ще кажете ако към всичко това прибавите и полет? Какво би ви дал тандемен полет с парапланер, какво бихте изпитали? Това ще кажете вие след полета. Ние просто ще ви предоставим възможност да погледнете над досегашния си начини на живот от нова гледна точка.

Много от вас биха ни попитали дали е страшно, веднага ще ви отговорим, че е страшно хубаво. Ако все още се чудите, защо трябва да опитате то отговорът е, че няма как някой да преразкаже емоциите които биха ви споходили по време на полет с парапланер. Това е все едно да четете колко сладък и вкусен е шоколадът без да сте го опитали лично. В човешката природа от зората на човечеството се корени любопитството към новото, желанието да видим какво има там зад онези дървета, докъде стига тази река, каква би била гледката от върха. Любопитството и откривателския дух тласкат човека да открива нови светове. И също така от зората на човечеството е мечтата на човека да лети. Спомнете си за древногръцкия мит за Икар който със своите крила слепени с восък се издигнал толкова високо, че слънцето ги стопило. Е за ваше успокоение тук е мястото да кажем, че тандемния парапланер е безопасен летателен апарат сертифициран да за полети с двама души. Парапланерът се управлява от опитен пилот със стотици летателни часове който ще се погрижи за вашата безопасност и положителни емоции.

Какво трябва да знаем преди полета с тандемен парапланер? В интерес на вашата безопасност е да дойдете обути с туристически обувки (обхващащи глезена). Желателно е да се облечени с удобни дрехи с дълъг ръкав и дълъг крачол. Дори през лятото на високо в небето понякога е хладно. Употребата на алкохол и упойващи вещества преди полет е нежелателна, все пак ви предстои най-голямото приключение в живота ви, насладете му се с чист ум. Ако сте под 16 години полетът се състои след писмено съгласие от един от родителите. Горна граница за възраст няма стига да сте физически активни.

тандемен полет,тандемен полет с парапланер Тандемния полете чудесен начин да се „разходите” в небето без да полагате усилия.

Ако обичате приключенията сред красивата българска природа, ако желаете да изпитате свободата на птиците и aдреналина от едно ново преживяване, то значи сте попаднали на правилното място. Ние сме екип от опитни пилоти които искат да споделят щастието от летенето с вас. Тандемният полет с парапланер е най-лесният и достъпен начин човек да се отдели от земята и да се изиси високо над всичко ежедневно.

Чрез тандемния полет вие ще се докоснете до магията на летнето. Доверявайки се на нашите опитни пилоти вие ще се насладите максимално на красивите гледки и силните усещания. Сбъднете мечтата си при нас. Полети се извършват на Витоша, Чепън плланина (на около 50 км. от София) или на дуго място по преценка на пилота в зависимост от метерологичните условия. Предварителна подготовка не е нужна. Необходимо е да сте облечени с дрехи според сезона, но винаги с дълъг крачол и дълъг ръкав. Желателно е да имате туристически обувки или спортни обувки.
До среща в планината!

Те вече летяха:

График за тандемните полети.

-панорамен полет от високо цена 160 лв.

Витоша, Чепън планина, Конявска планина
летим всеки ден при подходяща прогноза

– полет от хълм със средна височина триста метра цена 100 лв.

Стефаново до Радомир, Расник до Перник
Всеки ден при подходяща прогноза.

– полет от учебен хълм с височина шейсет метра цена 60 лв. за два полета
Бистрица всеки ден
Излитане с две крачки:)

 

Тандемен полет с парапланер

Публикуваме едно чудесно есе написано от развънуван наш пасажер след панорамен тандемен полет с парапланер.

ИСКАМ ДА ПОЛЕТЯ

От най-древни времена хората са искали да летят като птици, да порят облаците, да се доближат до слънцето и звездите, да станат част от вселената, да бъдат богове.

Аз искам да летя, не да съм пленник на материята, която като тежка черна мантия ме всмуква в ежедневието, в удобството на условностите. Искам да полетя, за да прогледна, за да видя истинската същност на света, който пъпли долу без цел и посока. Искам да полетя, за да открия истинската същност на младата си душа – да й дам свобода, да й дам волност, да й дам смисъл.

Искам да полетя, защото без въображение животът дори не е чeрнобял, а блудкав и сив. Аз търся цветовете на дъгата, дъха на гората, гордостта на планината, тихия ромон на реката. Не желая лукса на предметите, а красотата на природата и човешката душа.

Но всъщност аз вече летя – когато вълните се плискат в босите ми стъпала, когато ягодовият сок се разлее в зажаднялата ми уста, когато хвана любим човек за ръка, когато вятърът развихри непокорната ми коса.

Казват ми, че Икар е искал да полети – и ето какво го сполетяло! Но и Леонардо да Винчи е поискал да лети – ето как са се родили самолетът и хеликоптерът. Не, аз искам да летя не в машина, затворена в ковчег от метал, където сервират гумено пиле и пускат безвкусни реклами по мониторите. Искам да съм независима и безпрепятствена. Не като хвърчило, на което друг дърпа конците.

Аз съм дарена със съвест, за да летя с достойнсто, с чувство за хумор, за да мога да прощавам, с мозък, който отказвам да бъде промиван. Дарена съм с копнеж към непостижимото, с мечти за извънмерното, със стремеж към величавото, с надежда за благородство – затова искам да летя.

Моля се – на боговете, на звездите, на слънцето – никога да не ми бъдат прекършени крилете, нека старостта съсухри лицето и ръцете ми, но не и духа ми. Нека кармично да запазя способността си да се учудвам, да се смея, да творя. Така винаги ще мога да летя.

Раждаме се като делфините и като рибите – девет месеца плуваме във вода, преди да ни изкарат и с плесница да ни накарат да дишаме въздуха. Но този въздух, веднъж изпълнил дробовете ни, ни кара да искаме да полетим и да надхвърлим пределите на нашите възможности, порив на душата да се извиси над земята за да сътвори нещо неземно.

 

А когато дойде моят час, нека си отида като птиците – летяла, видяла, живяла – без съжаления, без „ако”, без срам, без удивление. Нека стана част от вселената, нека стана звезда!